nieuws

Mijn-Woning+ eerste onderdeel nieuwe pakketverzekering NHL

Archief

Nieuwe Hollandse Lloyd heeft mijn-Woning+ geïntroduceerd, een combinatie van basisschadeverzekeringen. Het is het eerste onderdeel van het Particulier ZekerPakket, dat nog zal worden aangevuld met verzekeringen rond de thema’s mobiliteit en vrije tijd.

In mijn-Woning+ zijn zeven verzekeringen voor woning en huishouden opgenomen: naast een opstal-, inboedel-, avp-, rechtsbijstand- en gezinsongevallendekking (de hoofdverzekeringen) kan ook worden gekozen voor een kostbaarhedenverzekering en een rechtsbijstandverzekering voor verkeersdeelnemers. Het pakket bestaat uit losse verzekeringsproducten met aparte polisbladen. Worden minimaal twee hoofdverzekeringen gesloten, dan worden er geen polis- en prolongatiekosten en geen toeslag van 6% voor maandbetaling berekend.
Ongemak
De opstalverzekering kent onder meer tien jaar garantie tegen onderverzekering en een extra ‘uitkering bij ongemak’ van e 2.000 als de schade aan het woonhuis groter is dan e 12.500. De polis kan worden uitgebreid met een dekking voor van buiten komende onheilen. Verder is de fundering gratis meeverzekerd en worden bij waterschade ook de kosten van het opsporen van de oorzaak en het daarmee gepaard gaande breek- en herstelwerk aan muren en vloeren vergoed.
Ook de inboedelpolis kent een ‘ongemaksuitkering’. Deze bedraagt e 1.000 als de schade aan de inboedel groter is dan e 7.500. Geld en betaalpassen zijn standaard meeverzekerd. Onderverzekering is voor een periode van vijf jaar uitgesloten als de waarde is vastgesteld met de inboedelwaardemeter of de inventarisatielijst.
De rechtsbijstandverzekering voor verkeersdeelnemers keert e 1.250 uit als een verhaalsactie strandt door onvermogen van de tegenpartij.
Het Particulier ZekerPakket zal de komende tijd worden uitgebreid met verzekeringen in de rubrieken mobiliteit en vrije tijd.

Reageer op dit artikel