nieuws

Metamorfose in verpleeghuis INT = Eric Hendriks, ICT-manager bij

Archief

VGZ, ging met negentien anderen – collega’s van zijn afdeling èn van de afdeling Zorg – op een zaterdag verven in het psychogeriatrisch verpleeghuis De Herven in Den Bosch.

Hoe dat zo?
VGZ geeft afdelingen met een ziekteverzuim onder een afgesproken norm, een bonus. Met onze afdelingsbonus van e 1.500 wilden we iets voor anderen doen. We kregen daarover contact met Annemiek van de Rijdt, accountmanager bij ons Zorgkantoor. Zij is bij De Herven zo’n beetje kind aan huis en heeft alles geregeld. Behalve dat we zijn gaan verven, hebben we het verpleeghuis ook een bedrag van e 2.000 gegeven voor nieuwe meubels.
Al eens eerder gedaan?
Het is de eerste keer dat VGZ zulke bonussen geeft. Wel hebben we vorig jaar het ‘uitjesgeld’ van de afdeling besteed om te gaan verven in een verpleeghuis in Nijmegen.
Wat was jullie taak?
We hebben de ontvangsthal en de ontmoetingsruimte opgeknapt. De muren waren grauwwit. Die hebben we in een warme kleur geel geverfd. We hebben op de muren en de pilaren lambriseringen aangebracht en hebben die geschuurd en gebeitst. De technische dienst van De Herven voerde de regie.
Hoe was het resultaat?
Het is mooi geworden. We waren ook blij dat we op tijd klaar waren. We begonnen om negen uur en het was de bedoeling dat we om vier uur klaar zouden zijn. Aangezien het de centrale ontvangsthal betrof die grenst aan het restaurant, was het niet handig als alles langer dan een dag op zijn kop zou staan. Vier uur is gehaald. We hebben nog schoongemaakt en de meubels teruggezet.
Een bevredigende zaterdag?
Bij ICT dreig je wel eens te vergeten dat het bij VGZ om zorgservice gaat. Door het contact met het Zorgkantoor ben ik me dat weer bewust geworden. Tussen de middag hebben de verpleeghuisdirecteur en VGZ een praatje gehouden over de onderlinge relatie. Verhelderend. Het was ook leuk om met z’n allen in één dag een klus te klaren.
Voor herhaling vatbaar?
Het moet wel een spontane actie blijven. Ik verwacht dat we volgend jaar iets heel anders doen. Ik weet trouwens ook niet of er volgend jaar ook weer zo’n bonusregeling is.
Eric Hendriks aan het verven met softwareontwikkelaar Wilko Rens.

Reageer op dit artikel