nieuws

Menzis betaalt huisartsen voor elektronisch consult

Archief

Menzis houdt dit najaar een proef waarbij huisartsen worden betaald voor een elektronisch consult aan hun patiënten. Het concern loopt hiermee vooruit op een wetswijziging.

Twintig huisartsen in het noorden, midden en oosten van het land stellen hun patiënten die verzekerd zijn bij de Menzis-verzekeraars Geové en Amicon in staat hen elektronisch te consulteren. Dit kan via de bestaande (daartoe beveiligde) informatiesite www.dokterdokter.nl, waar eventueel ook een vervangend huisarts beschikbaar is, en via de e-mail van de huisarts. De huisartsen krijgen voor deze consulten een vergoeding die iets lager ligt dan bij een bezoek aan de arts. De betaling aan de huisarts verloopt via Vecozo. De elektronische mogelijkheid is vooral bedoeld voor mensen die twijfelen of een bezoek aan de huisarts nodig is.
Met de proef loopt Menzis vooruit op een wetswijziging die het begin volgend jaar voor huisartsen mogelijk maakt om e-mailconsulten vergoed te krijgen. “Hiermee wordt ingespeeld op de vraag naar laagdrempelige en direct beschikbare huisartszorg”, zegt Menzis.

Reageer op dit artikel