nieuws

Meeting Point wil in juli 200 aangesloten kantoren

Archief

De proef met Meeting Point, het internetinitiatief voor autoverzekeringen van Amev, Stad Rotterdam en Delta Lloyd, is gedeeltelijk afgerond. Het platform wordt nu in snel tempo uitgerold naar meer tussenpersonen. Streven is om al in juli tweehonderd aangesloten tussenpersonen te tellen, zegt Jos Baeten, lid van de raad van bestuur van ASR.

“Voor wat betreft het sluiten van autoverzekeringen en het muteren op autopolissen is Meeting Point inmiddels uit de proeffase. We zijn inmiddels al vijf weken bezig om het platform uit rollen naar nog meer tussenpersonen. Het streven is dat in juli tweehonderd tussenpersonen aangesloten zijn”, aldus Baeten.
Inmiddels wordt druk gewerkt aan het implementeren van inboedel-, woonhuis, aansprakelijkheid- en rechtsbijstandsverzekeringen. Die producten moeten in het najaar via Meeting Point te sluiten zijn. Ook de mutaties op die polissen is dan mogelijk.
Inmiddels is Hooge Huys (SNS Reaal) met zijn autoverzekeringen aangesloten op Meeting Point en zijn twee andere verzekeraars, waaronder Avéro, bezig met een intern technisch onderzoek om zich ook op het platform aan te sluiten.
In het platform is de GIM (Generieke Interface Manager) gerealiseerd en één van de grotere systeemhuizen heeft de GIM geïmplementeerd in het systeemhuispakket. Hierdoor kunnen tussenpersonen vanuit hun administratiepakket gegevens aanleveren die nodig zijn voor acceptatie via Meeting Point. Dubbele invoer is hiermee verleden tijd. Eventuele ontbrekende gegevens worden door Meeting Point aangevuld en na acceptatie worden deze gegevens weer ingelezen in het administratiepakket bij de tussenpersoon.
Gerucht
Het gerucht dat Delta Lloyd zou willen stoppen met Meeting Point is volgens Baeten “absolute onzin”. “Ik begrijp wel waar dat gerucht vandaan zou kunnen komen. Er is namelijk gediscussieerd over de volgorde van implementatie van producten. Producten die voor de ene verzekeraar prioriteit hebben, hoeven geen prioriteit te zijn voor de andere verzekeraar. Daarover is inderdaad met Delta Lloyd gesproken.”
Ook topman Niek Hoek van Delta Lloyd wijst het gerucht naar het land der fabelen. “Wij gaan absoluut door met Meeting Point.”

Reageer op dit artikel