nieuws

Meer aandelen te leen bij Aegon

Archief

Aegon Particulieren heeft drie nieuwe aandelenleaseproducten in de schappen gezet. Bij één van de drie kan de deelnemer gegarandeerd zijn betaalde rente terugkrijgen.

Dit product heeft de naam Aegon RenteRetourVliegwiel meegekregen. Tegen een maandinleg van minimaal f 100 en maximaal f 1.000 koopt Aegon aandelen in het eigen Optimum Wereld Aandelen Fonds (beheerskosten 1,5% per jaar). Het maandbedrag, dat tussen de uitersten in alle veelvouden van f 25 mogelijk is, bestaat uit rente (10,5% per jaar), administratiekosten en aflossing van de schuld.
Na vijftien jaar wordt de deelnemer automatisch eigenaar van het aandelenpakket, dat hij vervolgens kan verkopen of kan stallen op een beleggingsrekening van Aegon. Bij directe verkoop geeft Aegon 5% van de betaalde rente over de hele looptijd terug, na vijf jaar wordt alle betaalde rente uitgekeerd. Daar tussenin bedraagt de rente-teruggave 12,5% (na één jaar), 25%, 45% en 70% (na vier jaar).
Aegon betaalt jaarlijks dividend van de aandelen op een bank- of girorekening (bijvoorbeeld de Aegon SpaarVrij-rekening). Halverwege de looptijd is boetevrij stoppen mogelijk.
Nieuw is verder het product Optimum Vliegwiel Vermogen, dat sterk lijkt op het RenteRetourVliegwiel. Anders zijn het ontbreken van de rente-terug-garantie en een rentevergoeding van 9,5% per jaar. Verder is de Optimum Vliegwiel Koopsom ontwikkeld, gebaseerd op rente en een eerste storting voor de duur van vijf jaar.

Reageer op dit artikel