nieuws

Meegefinancierde oversluitkosten bij hypotheek ook aftrekbaar

Archief

Staatssecretaris Van Eijck (Financiën) heeft bepaald dat schulden die zijn aangegaan voor de betaling van meegefinancierde oversluitkosten hetzelfde worden behandeld als een hypotheek.

Dat blijkt uit het antwoord dat Van Eijck heeft gegeven op een vraag uit de praktijk over de aftrek van eigenwoningrente over vóór 1 januari 2001 meegefinancierde oversluitkosten. De rente over deze meegefinancierde kosten is vergelijkbaar met de rente over bouwrente die vóór 1 januari 2001 is meegefinancierd, aldus Van Eijck. Ook deze kosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting.
De goedkeuring geldt alleen voor oversluitkosten die verband houden met schulden die zijn aangegaan ter verwerving, verbetering of onderhoud van een woning die op 1 januari 2001 als eigen woning kon worden aangemerkt.

Reageer op dit artikel