nieuws

Marketeer Bijsterveld (De Friesland) promoveert

Archief

Op woensdag 3 oktober verdedigt Hendrik Jan Bijsterveld (50), hoofd Marketing en Communicatie bij zorgverzekeraar De Friesland, zijn proefschrift ‘Het ouderenperspectief op thuiszorg’.

Het proefschrift van Bijsterveld heeft betrekking op onderzoek naar de situatie van ouderen in Friesland maar is volgens hem – met uitzondering van enkele grote steden – representatief voor de situatie elders in het land.
Bijsterveld die al negentien jaar bij De Friesland werkt, kwam daar binnen als medisch adviseur. Daarvoor was hij gedurende veertien jaar huisarts. Bijsterveld promoveert bij professor Doeke Post, hoogleraar Sociale Geneeskunde aan de Universiteit van Groningen. De promotie vindt plaats (aanvang 15.00 uur) in de Martinikerk, St. Martiniplantsoen in Franeker.”
Twee stellingen behorende bij het proefschrift zijn: “De kanteling van een aanbodgestuurde naar een vraaggestuurde planning en financiering van de zorg mag niet doorslaan naar het principe u vraagt, wij draaien” en “Gezien het tekort aan goed opgeleide zorgverleners, is de roep om marktwerking de komende tien jaar een loze kreet”.

Reageer op dit artikel