nieuws

Lijfrente-actie bij levensverzekeraars

Archief

Al protesterend tegen de jongste kabinetsplannen zijn veel levensverzekeraars momenteel actief met lijfrente-acties richting het intermediair.

Opvallend is onder meer de actie van Zwitserleven, die voor in totaal tweehonderd tussenpersonen workshops heeft gehouden onder de noemer ‘De Schoenendoos’. Cursisten konden met een echte schoenendoos (zie foto), vol met belastingaangiftes en pensioenbrieven en andere papieren, aan de slag met het berekenen van de mogelijke aftrek van lijfrentepremies. Zwitserleven maakt die berekening gemakkelijk in de offertesoftware Z-line. Workshopbezoekers hebben de toolkit ‘Gevoel voor kansen’ meegekregen, met onder meer brochures en verkoopbrieven.
De ASR-maatschappijen Stad Rotterdam, De Amersfoortse en Woudsend houden eveneens lijfrente-acties. Zo hebben Stad Rotterdam en Woudsend respectievelijk ‘De Lijfrentemeter’ en ‘Het Lijfrentekompas’ ontwikkeld: software om de mogelijke aftrek van lijfrentepremie mee te berekenen. Ook De Amersfoortse beschikt over een cd-rom die “snel en eenvoudig” de jaar- en reserveringsruimten berekent.
De Amersfoortse probeert het intermediair door middel van extra beloningen tot lijfrenteproductie te motiveren. Bij premiebetalende lijfrenteverzekeringen worden Iris-cheques (voorheen VVV-bonnen) verdiend van e 25 (bij de eerste) en van e 50 (bij elke volgende oneven polis). Verder kan bij iedere premiebetalende lijfrentepolis een dvd of video worden uitgekozen.
Cursisten van Zwitserleven zwoegen met echte schoenendozen.

Reageer op dit artikel