nieuws

Librae (Helmond) alsnog failliet

Archief

Librae Adviesgroep in Helmond is alsnog failliet verklaard. Het bedrijf verkeerde sinds juli in uitstel van betaling.

Volgens eigenaar Karl-Heinz Walter had Librae toen met een “tijdelijke liquiditeitshobbel” te kampen. Curator Dubach bevestigt die lezing. “Maar de directeur heeft nu de handdoek in de ring gegooid en dan houdt het voor mij natuurlijk op. Onnodig volgens mij, de afgelopen maanden is de zaak waar nodig gesaneerd en dit kantoor was binnen twaalf maanden weer levensvatbaar geweest.”
Volgens Dubach zag directeur Walter het niet meer zitten, omdat verzekeraar Aegon provisie bleef inhouden ter verrekening van een lopende schuld. Aegon heeft Librae Adviesgroep een lening van zo’n ( 250.000 verstrekt, waarvan volgens Dubach nog zo’n ( 150.000 openstaat. Aegon was de belangrijkste leverancier van het kantoor, dat bemiddelde in levensverzekeringen en hypotheken.
Bij Librae werkte, naast Walter, nog twee mensen. Ten tijde van de surséance waren dat nog vijf mensen. Mede-eigenaar Joop Klaversteijn verkocht in juli, direct na de surséance, zijn aandelen aan Walter.

Reageer op dit artikel