nieuws

Lekkerkerker weg bij Dexia Bank Nederland

Archief

Evert Lekkerkerker is uit de raad van bestuur van Dexia Bank Nederland getreden. De voormalige topman van Aegon is anderhalf jaar in dienst geweest.

Het vertrek van Lekkerkerker (49) houdt rechtstreeks verband met de effectenleaseproblematiek bij Dexia Bank Nederland. Het schandaal met de aandelenleaseproducten van dochter Legio Lease – ooit eigendom van Aegon – heeft de bank parten gespeeld bij de voorgenomen introductie van nieuwe spaarproducten, waaronder een beleggersgiro en diverse beleggingsfondsen. Deze nieuwe spaarproducten zouden via het assurantie-intermediair worden verkocht.
Volgens Lekkerkerker was hij speciaal voor de ontwikkeling van “deze nieuwe business” ingehuurd. “Ik wist dat er een bepaald risico was dat het project niet door zou kunnen gaan vanwege de effectenleaseproblematiek”, relativeert Lekkerkerker de gevolgen van zijn carriérestap. “Wat ik nu ga doen, weet ik nog niet. Ik ben me aan het oriënteren. Ik elk geval gaat mijn ambitie uit naar een functie binnen de financiële dienstverlening.”
Voor zijn overstap naar Dexia Bank Nederland maakte Lekkerkerker deel uit van de raad van bestuur van de Friesland Bank. Daarvoor was hij vijftien jaar actief in diverse managementfuncties bij verzekeraar Aegon.

Reageer op dit artikel