nieuws

Legal & General verwacht meer groei

Archief

Legal & General verwacht na recordjaar 2001 wederom voor een voortzetting van de groei te kunnen zorgen.

De kwaliteit van het primaire proces is de sleutel voor dat succes, is de mening van algemeen directeur Arno Dolders. “In 2001 zijn wij bij verschillende onderzoeken als beste levensverzekeraar naar voren gekomen. In toenemende mate vernemen we dat dit, naast onze scherp geprijsde producten, aanleiding geeft voor het intermediair een samenwerking met onze maatschappij aan te gaan.”
Toch was het laatste kwartaal van vorig jaar minder succesvol dan de drie voorgaande. Zo kwam de koopsomproductie van Legal & General in de laatste drie maanden van 2001 uit op e 24 mln. Dat is weliswaar in lijn met eerdere kwartalen, maar ten opzichte van het vierde kwartaal van 2000 een daling van liefst 35%. De nieuwe productie in periodieke premie steeg in het slotkwartaal wel met 25% tot e 3,8 mln.
Dankzij een uitzonderlijk goed eerste kwartaal heeft Legal & General de productie over heel 2001 met 67% zien stijgen tot e 162 (97) mln. Daarvan is e 149 (87) mln premie afkomstig uit koopsommen(+72%). De premiebetalende polissen stegen met 28% tot e 13,5 mln. “De resultaten zijn opvallend, aangezien de algehele tendens bij levensverzekeraars een afname in de productie is over het afgelopen jaar”, zo constateert Dolders.

Reageer op dit artikel