nieuws

Legal & General positief over brancheonderzoek

Archief

Levensverzekeraar Legal & General staat verre van onwelwillend tegenover het door de NVA, de NBVA en het DAK aangekondigde onderzoek naar de kwaliteit van administratieve processen bij verzekeraars. Dat onderzoek willen de organisaties jaarlijks door het Nipo laten uitvoeren.

Volgens Legal & General werkt de maatschappij al enkele jaren met kwaliteitsgaranties ten aanzien van haar primaire processen, zoals tijdige verzending van offertes, polissen en mutaties, een minimum foutenpercentage, een snelle uitbetaling van provisie en jaarbonussen en een adequate telefonische bereikbaarheid.
De levensverzekeraar zegt de uitkomsten van het marktonderzoek in opdracht van de DAK en beide brancheorganisaties dan ook niet te vrezen. Algemeen directeur Arno Dolders verwacht dat van het initiatief zelfs een belangrijke stimulans zal uitgaan naar marktpartijen om de kwaliteit van de totale (distributie)keten te verbeteren. “Belangrijk is wel dat de communicatie over de resultaten zodanig geschiedt, dat dit niet leidt tot negatieve beeldvorming bij de consument. Daarnaast is het belangrijk dat alle verzekeraars in gelijke mate in het onderzoek betrokken worden”, zegt Dolders.
Onderzoek
De tevredenheid over de kwaliteit van de eigen dienstverlening baseert Dolders op een onderzoek door bureau D&O dat medio deze zomer werd uitgevoerd onder ruim tweehonderd tussenpersonen. Het intermediair waardeerde de tien onderzochte categorieën van dienstverlening door Legal & General als uitstekend, vertelt Dolders. “De hoogste score was 8,3 voor de snelheid van offertes en de laagste was 7,5 voor de snelheid van mutaties op bestaande polissen. Andere verzekeraars die worden genoemd in het onderzoek behaalden gemiddeld een 6,5”, aldus Dolders.
Hij zegt “er best trots op te zijn” dat Legal & General telkens bij de vijf best presterende maatschappijen wordt genoemd, en zelfs zeven keer in de top-3.

Reageer op dit artikel