nieuws

Legal & General: kostenopslag bij hoger rendement

Archief

Voor het merendeel van de zeventig beleggingsfondsen heeft Legal & General de standaardbeheerskosten verlaagd. Als het rendement echter meer dan 10% is, volgt een kostenopslag.

De beheerskosten van de AEX- en aandelenfondsen worden voortaan 0,025% per maand, tegen 0,055% of 0,070% hiervoor. Bij fondsen met obligaties, onroerend goed en staatsleningen gaan de kosten van 0,07% naar 0,03% per maand.
De beheerskosten worden echter met 0,05% verhoogd als het (jaar)rendement meer dan 10% is. De koers van een fonds moet daarvoor (inclusief dividend) aan het eind van een maand 10% hoger zijn dan exact twaalf maanden eerder. Volgens Legal & General stijgen eindkapitalen door deze kostenwijzigingen – bij een gemiddeld aandelenrendement van 7% à 8% en een looptijd van dertig jaar – met zo’n 10%.

Reageer op dit artikel