nieuws

Legal & General herstelt in najaar

Archief

Legal & General Nederland heeft het jaar 2003 sterk afgesloten. Kende de levensverzekeraar na een half jaar nog een omzetdaling van 16%, aan het einde van het jaar staat een groei van 2% in de boeken.

Over heel 2003 steeg de omzet uit koopsommen tot e 136 (133) mln, terwijl de teller na zes maanden nog was blijven steken op e 67 (82) mln. De nieuwe productie van polissen tegen periodieke premie steeg vorig jaar tot e 16,7 (16,4) mln. “De positieve omslag in de tweede helft van het jaar heeft zich in januari voortgezet”, aldus directeur Arno Dolders.
Circa 80% van alle premies van Legal & General is beleggingsgebonden, een markt die vorig jaar met zo’n 20% is ingezakt. “Ons marktaandeel in unit-linkedverzekeringen is dankzij een outperformance van de markt gestegen van 6,2% tot 7%”, stelt Dolders.
AXA
De premieomzet van AXA Nederland is vorig jaar met 11% gedaald tot e 1.010 (1.135) mln. Alleen het schadebedrijf zorgde voor een plus van 4% tot e 252 mln, onder meer dankzij groei in zakelijke autoverzekeringen. Bij AXA Zorg slonk de omzet met 16% tot e 284 mln. De omzet van AXA Leven daalde, vooral dankzij een matige unit-linkedproductie, eveneens met 16% tot e 478 mln.

Reageer op dit artikel