nieuws

Kunstverzekeraar AXA Art opent Nederlandse vestiging

Archief

De internationale kunstverzekeraar AXA Art heeft een vestiging in Breda geopend. De maatschappij richt zich op de doelgroep van kunst- en antiekhandel, musea, veilinghuizen, organisatoren van tentoonstellingen en exposities, en verzamelaars.

AXA Art is een voortzetting van de Franse maatschappij AXA Nordstern Art, een nicheverzekeraar die twee jaar geleden is opgericht met het doel marktleider te worden in het segment kunstverzekeringen. De verzekeraar telt nu 150 medewerkers, van wie vijftig kunsthistorici, verdeeld over achttien kantoren. Het brutopremie-inkomen bedraagt ( 70 mln per jaar.
AXA Art biedt vijf producten aan in ons land: de klassieke all-risksverzekering (Art Classics) voor alle doelgroepen, de all-risksdekking voor privéverzamelaars van kunst en antiek (Casa Arte), de beperkte(re) dekking voor welgestelde particulieren (Casa Arte Essentials), de all-risksdekking voor restaurateurs (Restorers Plus) en de all-riskspolis voor professionele handelaars in kunst en antiek (Dealers Plus).
Diensten
Behalve de functie van verzekeraar biedt AXA Art ook diverse diensten aan kunstliefhebbers in het algemeen. De maatschappij geeft adviezen over beveiliging, waardebepaling, transport, verpakking, restauratie, conservatie en uitleen. Verder werkt de maatschappij samen met het Getty Information Institute in Los Angeles met betrekking tot de identificatie van kunstvoorwerpen.
Verzekerden van AXA Art kunnen bovendien hun gestolen kunst en antiek gratis laten registreren in het Art Loss Register, de grootste databank ter wereld op dit gebied. Ook kunnen gestolen voorwerpen worden aangemeld via de website (www.axa-art.nl) van de maatschappij.
Het (bezoek)adres van AXA Art Nederland is: Prinsenkade 6, postbus 3269, 4800 DG Breda, tel. 076-514.85.58/514.86.61 (fax), e-mail: info@axa-art.nl.

Reageer op dit artikel