nieuws

Kroon weg als topman Hooge Huys

Archief

Mel Kroon is de volgende in de rij directieleden die de top van de SNS Reaal Groep verlaat. Kroon was bijna vijf jaar lang algemeen directeur van intermediairverzekeraar Hooge Huys.

Officieel stapt Kroon (44) per 1 november op, maar de komende weken beperkt hij zich tot het overdragen van lopende zaken. Zijn eigenlijke taken worden tijdelijk waargenomen door Cor van den Bos, lid van de raad van bestuur van SNS Reaal Groep en voorzitter van SNS Reaal Verzekeringen. Kroon was zelf vice-voorzitter van de hoofddirectie van SNS Reaal Verzekeringen.
Volgens Kroon “biedt de nieuwe besturingsstructuur binnen SNS Reaal mij niet de functie die mij voor ogen staat”. Binnen de directie van SNS Reaal Verzekeringen worden de taken voortaan ‘functioneel’ verdeeld, dat wil zeggen dat directieleden verantwoordelijk worden voor deelgebieden als verkoop, marketing, operationele zaken en automatisering. “Op zich een logische keuze, maar ik voel mij prettiger bij een algehele verantwoordelijkheid voor een gehele organisatie zoals Hooge Huys”, zo licht Kroon zijn besluit toe.
Mel Kroon werd in 1997 algemeen directeur van Hooge Huys. Hij begon zijn loopbaan als lucht- en ruimtevaartuigkundig ingenieur bij Fokker en stapte later over naar Koninklijke Begemann (onder andere Holec). Hij zegt nog geen flauw idee te hebben wat hij hierna gaat doen. “Maar de financiële dienstverlening zal absoluut een van mijn interessegebieden zijn. Ik heb het ervaren als een erg leuke branche.”
Medio augustus kondigde SNS Reaal nog het vertrek aan van bestuursvoorzitter Hans Leenaars, terwijl in mei verzekeringstopman Gerard van Olphen overstapte naar NIB. Tussen 1998 en 2000 vertrokken al gezichtsbepalende mensen als Jan Verheij, Ton Boersma, Wout Tuinenburg, Tom Wu en Jan Vughts. De raad van bestuur bestaat momenteel uit Rien Hinssen en de afgelopen zomer aangestelde Cor van den Bos (ex-Aegon).
Mel Kroon

Reageer op dit artikel