nieuws

Kröller Boom gaat naar Amersfoort

Archief

Over een aantal maanden verhuizen de ruim honderd medewerkers van de Kröller Boom Groep uit Amsterdam en Rotterdam naar bedrijvenpark De Hoef in Amersfoort.

Het onderdeel co-assurantie (tien medewerkers) blijft wel in Rotterdam gevestigd. Algemeen directeur Pieter Kroeze verwacht dat de verhuizing voor de zomer zijn beslag krijgt. “We hebben er de maanden mei tot september voor uit getrokken.”
Kroeze verwacht dat van het personeel in Amsterdam ongeveer 90% mee zal gaan naar Amersfoort. “Bij het personeel in Rotterdam zijn we nog aan het inventariseren. Iedereen kan mee. Er zullen geen gedwongen ontslagen vallen. Wij voldoen aan de wettelijke eisen voor zo’n bedrijfsverhuizing. Dat betekent dat wij een reiskostenvergoeding betalen, een deel van de verhuiskosten betalen en dat de meerdere reistijd boven de anderhalf uur heen en anderhalf uur terug als werktijd gerekend mag worden. Als iemand dus niet mee wil, dan is dat eigen keus”, aldus Kroeze.
Benoeming
Begin deze maand is Rick Cevat overigens op interim-basis aangesteld als financieel directeur van de Kröller Boom Groep. “Hij moet een aantal financiële klussen klaren, zoals het goed in kaart brengen van de financiële processen en het afwikkelen van het verleden”, zegt Kroeze. Cevat is niet de opvolger van de vorig jaar op non-actief gezette financieel directeur Thomas Noordhoff. “Cevat is van een extern bureau. Als hij de klus geklaard heeft, gaat hij weer weg.”

Reageer op dit artikel