nieuws

Kort nieuws Ziekenfondspakket

Archief

Kort nieuws Ziekenfondspakket

Aan het ziekenfondspakket wordt niet gesleuteld voordat (in 2006) de nieuwe basisverzekering wordt ingevoerd. Dit hebben de politici Bos en Balkenende afgesproken. Het was namelijk de bedoeling dat – om de premie te drukken – het pakket zou worden verkleind en dat een systeem van eigen bijdragen zou worden ingevoerd.
Fraudesancties
Verzekerden die frauderen met declaraties moet een bepaalde periode het recht op declaratie worden ontzegd. Dit adviseert het CVZ, het College voor Zorgverzekeringen, minister De Geus. De beste remedie tegen fraude met zorgpasjes is het invoeren van een chipkaart, in combinatie met leesapparatuur bij alle zorgaanbieders.
Meer privé-klinieken
Met het oog op de vraaggestuurde zorg wil minister De Geus privé-klinieken (officieel ‘zelfstandige behandelcentra’) meer ruimte geven. De Geus wil op 1 juli de toelatingseisen en de regelgeving versoepelen. Er zijn in ons land 42 privé-klinieken waar in het totaal tachtig medisch specialisten werken.
Spaarrekening CVB
CVB Bank heeft de 20.000e CVB Optima Spaarrekening geopend. Het product werd eind 2000 geïntroduceerd. De jubileumklant ontving een waardecheque van 20.000 eurocent.
Actie Welke
Inkoopcombinatie Welke biedt het aangesloten intermediair 0,75% extra provisie voor elke hypotheek die bij Argenta wordt gesloten. De Belgische geldverstrekker is volgens Welke met een rentetarief van 3,9% voor 5 jaar vast (NHG) de scherpste van de markt.
Finsys en BoS
Inkooporganisatie Finsys (270 kantoren) gaat hypotheken verkopen van Bank of Scotland. Finsys heeft nu arrangementen met acht geldverstrekkers, waaronder ING, Bouwfonds en Obvion.
Xtensive
Xtensive Franchising, onderdeel van SNS Reaal, is verhuisd naar Amersfoort. Het bedrijf, bestaande uit Koophuis Makelaars, Hypotheek Adviescentrum en Aefin Financiële Diensten, was bijna vijf jaar in ’t Gooi gevestigd. Het nieuwe (bezoek)adres is: De Brand 22, 3823 LJ Amersfoort, tel. 033-450.89.89, fax 033-450.89.08.

Reageer op dit artikel