nieuws

Koopsomactie van Royal & SunAlliance

Archief

Royal & SunAlliance tracht met actietarieven de verkoop van direct ingaande lijfrenten en lijfrentekoopsompolissen te verhogen.

Bij de direct ingaande lijfrente is het investeringspercentage met één procentpunt verhoogd en zijn de administratiekosten (( 1.500) geschrapt. De provisie is overigens van 2% gedaald naar 1,5%.
Ter vergelijking een voorbeeld: het investeringspercentage was 104% van de inleg minus administratiekosten, waarna nog 2% provisie werd onttrokken. Het investeringspercentage wordt 105% en de provisie 1,5%. Van ( 25.000 inleg (de minimale koopsom) blijft nu dus over: ( 25.000 minus nul maal 105% is ( 26.250, minus 1,5% provisie (( 375) is ( 25.875. In de oude situatie zou een inleg van ( 25.000 een investering hebben opgeleverd van ( 23.970.
Uitgesteld
Bij de (uitgestelde) lijfrentekoopsom is het investeringspercentage met drie procentpunten verhoogd van 102% naar 105%. Ook hier zijn de gewoonlijk geldende administratiekosten (( 200) afgeschaft. De provisie blijft 7%, al stelt Royal & SunAlliance dat de adviseur in principe zelf de hoogte van de provisie mag bepalen, tot een maximum van 7%. Voor deze actietarieven geldt een minimale koopsomstorting van ( 10.000.
De ‘Monsteractie’, zoals Royal & SunAlliance de actie betitelt, duurt tot 1 januari. Vorig jaar, ter gelegenheid van het tienjarig bestaan in Nederland, hield de maatschappij een soortgelijke ‘monsteractie’.

Reageer op dit artikel