nieuws

Koopmans: Delen NN presteren onvoldoende

Archief

“Er zijn onderdelen binnen ons bedrijf die onvoldoende presteren op administratief vlak.” Dat zei Rutger Koopmans, directielid van Nationale-Nederlanden, tijdens het NSC-congres in Rotterdam (zie deze pagina).

Nationale-Nederlanden maakte eind vorig jaar een beleidswijziging bekend, waarin onder meer bijzondere aandacht werd gevraagd voor het onderwerp operational excellence. Daarmee wordt de kwaliteit van primaire processen bedoeld, zoals offerte- en polisopmaak en mutatieverwerking. De verhoogde aandacht voor het onderwerp is een impliciet signaal dat de administratieve prestaties van NN voor verbetering vatbaar zijn. Publiekelijk sprak de directie van NN zich tot nu toe echter niet expliciet uit over het niveau van de eigen backoffice-activiteiten.
Volgens Koopmans zijn de administratieve prestaties van NN momenteel één van de belangrijkste onderwerpen voor de directie. “We zijn druk bezig om de operational excellence van ons bedrijf op een hoog niveau te brengen.” Koopmans beseft dat dit streven in sommige branches vooralsnog niet haalbaar is. “Voor sommige onderdelen gaat het om een minimaal acceptabel niveau.”
Bij navraag zegt Koopmans vooral te doelen op het pensioenbedrijf van NN. “Daar zijn externe factoren voor aanwijsbaar, zoals de wetgever die op het laatste moment ingrijpende veranderingen in de regelgeving aanbrengt. Als grootste pensioenverzekeraar heeft NN daar het meeste last van.” Anderzijds wijst Koopmans op de bedrijfsonderdelen Schade en Zorg, waar volgens hem de administratieve prestaties van een hoog niveau zijn. “Dat loopt perfect.”

Reageer op dit artikel