nieuws

Knol wint niet- rokenprijs Legal

Archief

De eerste Niet-Rokenprijs, in het leven geroepen door levensverzekeraar Legal & General, wordt uitgereikt aan oud-wetenschapper Klaas Knol.

De prijs wordt op 12 november uitgereikt tijdens een congres over de gevolgen van roken in het Scheveningse Kurhaus. Oorspronkelijk was de ‘wereld niet-rokendag’ (31 mei) als datum van prijsuitreiking gekozen. Legal & General sponsort de prijs, omdat de maatschappij zegt zich maatschappelijk verantwoordelijk te voelen voor de preventie en het stoppen van roken. Legal & General is verder een van de weinige levensverzekeraars die een premiekorting – oplopend tot 60% – geeft aan niet-rokers.
De prijs – naast eer ook een geldbedrag van e 12.500 – is bedoeld voor een persoon of instelling die zich inzet voor de preventie of het tegengaan van roken. Knol heeft dat onder meer gedaan als voorzitter van de Medische Alliantie tegen Roken en als bijzonder hoogleraar kinderlongziekten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het geldbedrag besteedt de wetenschapper aan de ontwikkeling van het boek ‘Het gebruik van tabak: de gevolgen en het bestrijden’.
Legal & General-directeur Arno Dolders laat zich omringen door Trudy Prins (voorlichtingsbureau Defacto) en door prijswinnaar Klaas Knol.

Reageer op dit artikel