nieuws

Kluin ziet Wellowell wel zitten

Archief

Joop Kluin (54) is sinds 1 september de nieuwe directeur van Wellowell. Zijn voorganger Herman van der Haas, sinds april vorig jaar directeur van de virtuele tussenpersoon, is teruggekeerd naar Nationale-Nederlanden. “Hij was gedetacheerd; zijn terugkeer is geheel volgens plan” verklaart NN desgevraagd. Van der Haas gaat zich bezighouden met de e-businessontwikkelingen voor NN-kantoren.

Joop Kluin, tot voor kort directeur ING Insurance in Singapore, is net weer terug in Nederland. Terwijl hij nog druk op zoek is naar een huis, begint hij al vol goede moed aan zijn nieuw baan. “We gaan de ingezette lijn voortzetten. Het schip ligt op koers.” Bang dat het na de geflopte invoering van de tarieven (zie elders in AM) bergafwaarts gaat met Wellowell is hij niet. “Het is een jong bedrijf. Dit soort dingen horen er nu eenmaal bij.”
Kluin, die zichzelf een internetter van het eerste uur noemt, heeft zich in Singapore onder meer beziggehouden met e-businessontwikkelingen. “Ik wilde terug naar Nederland en heb binnen ING aangegeven dat ik graag iets met internet wilde doen. Dus mooier kon niet”, zegt hij enthousiast. Een nieuwkomer bij ING is hij bepaald niet: hij heeft er al 29 jaar opzitten. “Mijn wortels liggen in de commerciële buitendienst. Dus ik ken alle gevoelens van het intermediair wel.”

Reageer op dit artikel