nieuws

Kist (ING): één bank- en verzekeraarsorganisatie

Archief

Bestuursvoorzitter Ewald Kist van bankverzekeraar ING voorziet een fusie tussen het Verbond van Verzekeraars en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

In het maandblad van Nibe-SVV (Bank- en Effectenbedrijf) constateert Kist dat een fusie van het Verbond met de NVB op zich geen gek idee is. Wel vindt hij dat een dergelijke fusie vanwege “de grote cultuurverschillen niet per decreet” moet worden afgedwongen. “Ik heb geleerd uit de fusie van NMB-Postbank en Nationale-Nederlanden dat je met cultuurverschillen langzaam moet omgaan.”
“Ik roep met enige regelmaat in het Verbond van Verzekeraars, waarvan ik dus vice-voorzitter ben: jongens, laten we nu eens een keer op hoog niveau een gesprek hebben over de voors en tegens van een verdere samenwerking; begin voorzichtig en heb het nog niet over fusies, maar doe dingen samen, zoals nu die toezichtdossiers (…).”
Volgens Kist zal de samenwerking op termijn kunnen uitmonden in een federatie van banken en verzekeraars, en nog later in één organisatie. “Zo gaat dat, kijk maar naar VNO-NCW.”

Reageer op dit artikel