nieuws

‘Kijk eens¼ met één hand’

Archief

‘Kijk eens… met één hand’

Op zaterdag 20 september werd de tweede editie van de Classic Car Rally verreden. De start van het evenement, georganiseerd door For All Finance en Lubberding Consultancy, vond ditmaal plaats in Alphen aan den Rijn. Met een temperatuur van boven de twintig graden was het ideaal toerweer voor de ruim 75 deelnemers, allen uit de verzekeringsbranche. Zij konden een puzzeltocht rijden, waarvoor 25 klassiekers ter beschikking waren gesteld door oldtimerspecialist Hans Bezemer.
Mondial Assistance leverde de alarmservice. Die werd driemaal gebeld: niet voor pechhulp, maar voor de antwoorden op de diverse vragen over de verzekeringsbranche die onderweg werden gesteld.
Eén van de aanwezigen was aanstaand Dela-directeur Edzo Doeve, die zijn verzoek om in een lijkwagen te mogen rijden niet gehonoreerd zag. Hij moest de tocht volbrengen in onder meer een Rolls Royce, maar kon zich na afloop troosten met de sportiviteitsprijs. “Hij luistert nooit, rijdt overal verkeerd, maar is wel zo sportief om altijd terug te rijden naar het punt waar het mis ging”, zo motiveerde de jury haar keuze.
Winnaar van de tocht werd degene die de ideale gemiddelde cruisesnelheid van net boven de 20 kilometer per uur het dichtst wist te benaderen. Tot veler verrassing was dat de man die vooraf nog had aangegeven niet te kunnen rijden omdat zijn onderarm in het gips zat: Paul Staps, directeur Intermediair bij SNS Bank. Ondanks zijn gebroken pink bleek hij in staat enkele kilometers zelf rijdend af te leggen, zij het in een automaat. Hier en daar ontstond discussie of hij daarmee in overtreding was geweest en dus gediskwalificeerd moest worden. Die discussie verwaterde echter gaandeweg de afsluitende borrel.
De gehandicapte winnaar Paul Staps – hier in een Volkwagenbusje – kon het ook wel met één hand af.
London-directeur Hein Aanstoot wisselt antwoorden uit bij de Citroën Traction Avant van Margreet Snaas, communicatiemanager bij Mondial.
Lindenholt College Nijmegen winnaar Niet-Rokenprijs 2003
In het Scheveningse Kurhaus is de tweede Legal & General Niet-Rokenprijs uitgereikt. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instelling die zich inzet voor de preventie van roken of actief betrokken is bij het tegengaan van roken. Aan de prijsuitreiking is een geldbedrag verbonden van e 12.500.
Eerder dit jaar was besloten de Niet-Rokenprijs uit te reiken aan een school in het basis- of voortgezet onderwijs die zich inzet om een rookvrije norm te creëren, rookgedrag bij leerlingen tegen te gaan en meeroken te voorkomen. Een school kon deelnemen als zij in het bezit was van het predikaat ‘Rookvrije School’ of als zij hier recht op heeft.
In totaal zijn ruim zeshonderd basisscholen aangeschreven en ruim zestig scholen uit het voortgezet onderwijs. Ook werden onder meer de gemeentelijke gezondheidsdiensten uitgenodigd om een school uit de regio voor te dragen.
Uit de ruim vijftig inzendingen is het Nijmeegse Lindenholt College door een jury als winnaar aangewezen. Voornaamste criteria hierbij waren de originaliteit van de projecten, de positieve invalshoek, het langetermijnkarakter en het betrekken van ouders en derden bij de activiteiten. De jury was vooral zeer positief over de lessen die gegeven worden aan leerlingen om hun sociale weerbaarheid te vergroten en weerstand te kunnen bieden tegen groepsgedrag. De prijs werd uitgereikt door Els Borst, niet alleen voormalig minister van volksgezondheid, maar ook uitgeroepen tot niet-roker van het jaar 2003.
Verbazing
Arno Dolders, algemeen directeur van Legal & General Nederland, greep de prijsuitreiking aan om er op te wijzen dat zijn maatschappij in Nederland een van de eerste is geweest die binnen de tarieven onderscheid zijn gaan maken tussen verzekerden die wél en die niet roken. Deze splitsing is gebaseerd op objectieve sterftetabellen die grote verschillen tussen beide groepen verzekerden laten zien. Het verschil in tarieven kan oplopen tot meer dan 40%.
Dolders spreekt zijn verbazing uit over het gegeven dat de meeste levensverzekeraars in Nederland nog immer geen onderscheid maken tussen rokers en niet-rokers. En dit terwijl wetenschappelijk onomstotelijk vast staat dat dit verschil grote gevolgen heeft voor de beoordeling van het risico en daarmee de hoogte van de premie die aan de verzekerde wordt berekend. Dolders: “Ik ben van oordeel dat ook andere verzekeringen zoals ziektekosten en arbeidsongeschiktheid in hun premiestelling rekening zouden moeten houden met het verschil tussen rokers en niet-rokers.”
Arno Dolders (Legal & General) geflankeerd door Peter Steinmetz (rector Lindenholt College) en voormalig minister Els Borst.
Noordhollandsche van 1816 met relaties terug in tijd
Medio september hield de Noordhollandsche van 1816 haar jaarlijkse relatiedag voor agenten en gevolmachtigden. Plaats van samenkomst was het Chateau Holtmühle in het Limburgse Tegelen. Na het zakelijke gedeelte verkleedden alle gasten zich in middeleeuwse kostuums, met voorop (beide in het groen gekleed) de directieleden Lex Verëll en Cas Verhage.
Dagje Amsterdam met Conservatrix
Levensverzekeraar Conservatrix heeft in de loop van september op drie dagen kernrelaties uit het intermediair onthaald op een dagje Amsterdam. Vanzelfsprekend werd er een boottocht door de hoofdstedelijke grachten gemaakt, maar er stond ook een bezoek aan het Van Gogh Museum op het programma.
Wat voor economie?
De tijd zal leren of PvdA-voorman Wouter Bos onze spreektaal heeft verrijkt met een nieuwe uitdrukking. Hij kwam met de beeldspraak op de proppen tijdens de algemene beschouwingen na het indienen van de begroting op Prinsjesdag. De fractieleider van de socialisten zei in de Tweede Kamer: “Het is Legio-Lease-economie: je levert heel veel in en moet maar afwachten wat je daar voor terug krijgt!”
Dat heeft grondlegger Piet Bloemink toch echt niet kunnen bevroeden, toen hij tien jaar geleden, gezeten achter zijn elektrische schrijfmachine, het fenomeen aandelenlease ontwikkelde. = = = = = = Vijfde Kolom: Da’s nog eens apart: rally winnen met 20 km per uur.

Reageer op dit artikel