nieuws

Keegstra treedt terug bij FDS Oprichter en algemeen directeur Ulbe Keegstra (39) van de intermediair-inkoopcombinatie

Archief

FDS heeft zijn vertrek aangekondigd. In een brief aan de bij FDS aangesloten kantoren en aan andere relaties heeft Keegstra gesteld, dat hij meer een opbouwer dan een uitbouwer is.

Als zijn opvolger zal per 1 oktober Peter Hofman aantreden. Hofman is nu commercieel directeur bij assurantiebedrijf Steens/De la Haye/Wald/Dogge in Nuth en was tot augustus 2000 directeur van BLG Hypotheken (SNS). Keegstra blijft na zijn aftreden commissaris en aandeelhouder van FDS.
‘Los van Triple Plus’
Volgens Keegstra moet zijn terugtreden los worden gezien van de affaire Woonzeker Hypotheken/Triple Plus (zie AM 14, pag. 3). Het gaat daarbij om een beleggingsformule via Zwitserland waarbij hoge rendementen te behalen zouden zijn. Begin dit jaar gaf Keegstra in een interview met AssurantieMagazine hoog op van dat product, dat FDS destijds in haar dienstenpakket opnam.
Keegstra begon in mei 1999 met FDS. Het oprichten en neerzetten van een bedrijf is wat anders dan het verder uitbouwen ervan, betoogt hij in de brief aan relaties. Voor dat uitbouwen zijn volgens hem andere kwaliteiten nodig. “Als ik goed in de spiegel kijk, dan kom ik tot de conclusie dat ik deze kwaliteiten niet bezit.”
Ulbe Keegstra: ‘Ik ben geen uitbouwer’.

Reageer op dit artikel