nieuws

‘Kassa’ helpt Blok aan circa 160 hypotheekaanvragen

Archief

Binnen een week ongeveer 160 serieuze hypotheekaanvragen. Dat is volgens Peter Blok van Return on Insurance (ROI) het concrete effect van de aandacht die zijn formule heeft gekregen in het tv-programma Kassa.

In de uitzending op zaterdagavond 22 september kwam ook Janet Wijnolst van het Dordtse De Drie Stromen aan bod. Zij spreekt van een ‘overweldigende’ respons. “Wij krijgen sinds die uitzending gemiddeld veertig telefoontjes en twintig e-mailtjes per dag”, aldus Wijnolst.
De bewuste uitzending van Kassa is op vrijdagmiddag 28 september herhaald. “Dat leidde vrijdag en vanochtend tot een nieuwe piek in de reacties”, aldus Wijnolst afgelopen maandagochtend.
Vijftien adviseurs
Blok is officieel per 1 oktober van start gegaan met ROI. Hij zegt over vijftien aangesloten adviseurs te beschikken. Dit geringe aantal schrijft hij toe aan de branchebrede afwijzing van zijn op retourprovisie gebaseerde formule.
Doordat de adviseurs overwegend in het westen van het land zijn gevestigd, doet zich een verrassend verschijnsel voor bij de golf van hypotheekaanvragen. “De mensen komen vanuit Groningen en Doetinchem naar ons kantoor in Reeuwijk om over de hypotheek te praten”, aldus Blok. Inmiddels meldt hij trots, dat Ernst & Young mee gaat doen op het gebied van de advisering over pensioenen.

Reageer op dit artikel