nieuws

Kamp weg na conflict over koers Van Hemmen Lippmann

Archief

Algemeen directeur Wim Kamp van assurantiebedrijf Van Hemmen Lippmann is opgestapt na een zakelijk conflict met de aandeelhouders. Inmiddels is hij tot directeur benoemd van Business & Law Project, onderdeel van de coöperatie Netwerk van Nederlandse Advocatenkantoren.

Kamp (55) werd in september 1995 aangetrokken om een gereedliggend reorganisatieplan uit te voeren. Dit plan voorzag in een kanteling van de organisatie, het creëren van een centrale backoffice en de verzelfstandiging van de vestiging in Doetinchem. “Dit plan is uitgevoerd. Toch bleek een nieuwe reorganisatie nodig om nog verder bij te kunnen sturen”, vertelt Kamp.
Hij schreef een nieuw plan voor de te volgen koers van het assurantiebedrijf. De drie aandeelhouders, Bernd Huibers, Hans Grotenhuis, en Gerard van Hemmen hadden evenwel zelf een reorganisatieplan geschreven. “Met de inhoud van dat plan kon ik niet leven”, zegt Kamp. Zijn taken worden waargenomen door John van der Voet.
Zelf is hij benoemd tot directeur van Business & Law Project, facilitair bedrijf van 24 advocatenkantoren, verenigd in het Netwerk van Advocatenkantoren. Kamp: “Alle overflow van juridische zaken die verzekeraars en met rechtbijstandsverzekeraars uit gebrek aan capaciteit en tijd of uit puur beleidsmatige overwegingen niet kunnen of willen uitvoeren, komen bij ons. Business & Law verzorgt de administratieve verwerking van deze zaken, en fungeert daarbij als intermediair tussen de advocatenkantoren en de betrokken verzekeraars.”
Vorig jaar zou het netwerk via Business & Law meer dan tweeduizend rechtsbijstandzaken in behandeling hebben genomen.
Wim Kamp, van Van Hemmen Lippmann naar Business & Law Project.

Reageer op dit artikel