nieuws

Jansen Groep in zee met kredietverzekeringsbedrijf

Archief

NVA-lid H. Jansen Groep in Winterwijk heeft een “aanmerkelijk belang” genomen in BB&O Markwin in Oosterbeek, een gespecialiseerd bemiddelingsbedrijf in kredietverzekeringen en credit-management. Binnen twee jaar zal dit belang verder worden uitgebreid, aldus beide bedrijven.

BB&O Markwin is drie jaar geleden operationeel geworden op initiatief van Tom Smits en Eelco Brouwer, twee voormalige accountmanagers van kredietverzekeraar Euler-Cobac. Sindsdien hebben beide ondernemers een substantiële kredietportefeuille opgebouwd. “De portefeuille telt circa vijftig kleine en grote bedrijven door heel het land”, zegt algemeen directeur Hans Jansen van H. Jansen Groep. Door de (nauwe) samenwerking claimt hij een toppositie te hebben binnen de kredietbemiddeling. “Wij behoren, de banken niet meegerekend, nu tot de top-5 van bedrijven in de bemiddeling van kredietverzekering en credit-management.”
Initiatief
Het initiatief tot de samenwerking is uitgegaan van BB&O Markwin, zegt Jansen. “Hun portefeuille is gedurende hun korte bestaan zo hard gegroeid dat de behoefte aan een backoffice zich steeds meer liet voelen. Vanwege onze goede verstandhouding toen zij nog accountmanager bij Euler waren, klopten zij eerst bij mij aan de deur.” Besloten werd tot oprichting van de joint-venture H. Jansen Brouwer Credit Management, die zijn activiteiten gaat ontplooien vanuit het hoofdkantoor van de H. Jansen Groep in Winterswijk.
De assurantiegroep (39 medewerkers) groeit volgens Jansen hard. “Vorig jaar is de provisieomzet met 18% toegenomen. Voor dit jaar reken ik, inclusief acquisities, op hetzelfde percentage.”

Reageer op dit artikel