nieuws

Jan Rotmans

Archief

Jan Rotmans, communicatieadviseur bij Ohra, was voor Willie Meijers, procesmanager bij Ohra, ‘telefonische hulplijn’ voor Lotto Weekend Miljonairs, de quiz gepresenteerd door Robert ten Brink. Een deel van de opname was op 9 november op tv. Het slot is te zien op 16 november.

Heeft Willie je daadwerkelijk gebeld?
Ja, hij heeft ‘de stoel’ gehaald en had mij daar inderdaad nodig. De kandidaat mag één keer telefonisch hulp vragen bij een van de drie mensen die hij heeft opgegeven. Wie hij belt, hangt af van de aard van de vraag. Willie zou mij bellen als het zou gaan over geschiedenis, aardrijkskunde en sport.
Wat was de vraag?
‘Op wie veroverde de bokser Cassius Clay de wereldtitel in 1964?’.
Wist je het?
Ik had met Willie afgesproken dat ik eerst zou antwoorden en dat hij dan pas de vier keuzeantwoorden die Ten Brink geeft, zou meedelen. Ik zei: “Joe Frazier”. Die zat er wel bij, maar toen ik andere drie namen hoorde dacht ik: Nee, het is Sonny Liston. Maar voordat ik dat kon zeggen was de tijd op. Ik heb helaas niets voor Willie kunnen betekenen. Uiteindelijk heeft hij goed gegokt. Maar bij de volgende vraag viel hij af. Helaas dus geen hoofdprijs van een miljoen euro. Hij ging met e 16.000 naar huis.
Je hebt zelf toch ook al eens meegedaan?
Ja, in april. Ik ben toen gestruikeld over de vraag op welke dag 1 januari 2000 viel. Een rare vraag voor een kennisquiz. Ik zei ‘zondag’, maar het was ‘zaterdag’. Ik won e 4.000. Willie was toen mijn ‘hulplijn’, maar ik heb hem toen niet gebeld. Ik wilde deze hulplijn bewaren tot later in het spel.
Doen jullie dit vaker?
Ja, vorig jaar hebben we samen met twee anderen meegedaan aan Het Syndicaat, oftewel de Bankgiroloterij-show. Op een haar na haalden we toen de finale van ( 200.000. We gingen naar huis met ( 20.000. Ook hebben we meegedaan met ‘Eén tegen honderd’ van Caroline Tensen. En bij Lingo hebben we ( 10.000 gewonnen.
Wat staat er nog op jullie verlanglijstje?
‘Miljoenenjacht’ met Linda de Mol en ‘Met het mes op tafel’ met Joost Prinsen. Willie en ik hadden ons ook opgegeven voor ‘De zwakste schakel’, maar zijn niet door de selectie gekomen. Ik kreeg te horen dat ik te aardig ben.
Jan Rotmans: “Ik denk dat het Joe Frazier was. Of was het Sonny Liston?”

Reageer op dit artikel