nieuws

Interprovider vervangt Intersoftware op markt voor consumptief

Archief

krediet

Het nieuwe bedrijf Interprovider, onderdeel van Da Vinci Ventures, heeft het softwarepakket IPF overgenomen van Intersoftware. Interprovider wil zich nadrukkelijk als serviceverlener profileren op de markt voor consumptief krediet.
Interprovider heeft de beschikking over twee softwarepakketten voor de consumptief kredietmarkt: CKS, begin dit jaar overgenomen van ING-dochter Interadvies en IPF dat ontwikkeld is door Intersoftware en nu in eigen beheer is genomen.
“Het bedrijf Intersoftware gaat in afgeslankte vorm verder en concentreert zich op de bouw en het onderhoud van maatschappijspecifieke software. Het belang van Da Vinci in Intersoftware zal afgebouwd worden”, zegt Peter Botman, commercieel manager van Interprovider.
Interprovider wil zich nadrukkelijk profileren als serviceverlener op de markt van consumptieve kredieten. “Niet alleen de pakketten bouwen, maar ook de hele dienstverlening er omheen leveren.” Het bedrijf wil in overleg met een klankbordgroep halverwege volgend jaar een nieuw pakket op de markt brengen dat de pakketten CKS Dos en IPF moet vervangen. Het nieuwe pakket moet aansluiten op zowel de behoefte van grote als kleine assurantiekantoren.
“We hebben afscheid genomen van CKS Windows en hebben het pakket CKS Dos geschikt gemaakt voor de euro. Dit pakket richt zich vooral op assurantiekantoren met dertig à veertig werkplekken. IPF daarentegen past beter bij het kleinere intermediair met één tot vier werkplekken. Het nieuwe pakket moet voor beide doelgroepen geschikt zijn.”
Interprovider introduceert binnenkort tevens een nieuwe dienstverlening via internet. “Tussenpersonen willen direct via internet consumptieve kredieten sluiten bij de maatschappijen. Daartoe gaan wij acceptatieboxen inbouwen namens de maatschappijen.”, aldus Botman.

Reageer op dit artikel