nieuws

Intermediair niet welkom bij Eubos

Archief

Online hypotheekverstrekker Eubos behandelt vanaf 15 juli geen aanvragen meer die via het intermediair worden ingediend. Tussenpersonen blijken in toenemende mate gebruik te maken van de internetsite.

Een aantal adviseurs verkoopt via Eubos een hypotheek en brengt daarbij 1% afsluitprovisie aan klanten in rekening. “Wij kregen daarover vragen van consumenten”, zegt directeur Frank van Rijn. “Uiteindelijk bleek 10 tot 20% van de productie via het intermediair te lopen. Die ontwikkeling willen wij een halt toeroepen.”
Het intermediair is schriftelijk op de hoogte gesteld van de maatregel. Bezoekers van de site worden geïnformeerd via de volgende tekst: “Eubos.nl biedt hypotheken aan via Internet en richt zich direct op consumenten. Onze organisatie is dusdanig ingericht dat wij u bij rechtstreekse afsluiting uiterst concurrerende voorwaarden en rentetarieven kunnen aanbieden. De gebruikelijke afsluitprovisie wordt geheel achterwege gelaten. Eubos.nl maakt géén gebruik van intermediaire personen of organisaties. Hypotheekaanvragen die via een intermediair worden ingediend worden door ons niet in behandeling genomen”.
Van Rijn sluit niet uit dat moederbedrijf Bank of Scotland in de toekomst toch gaat werken met tussenpersonen. “Maar niet via Eubos.”

Reageer op dit artikel