nieuws

Intens nieuw label van Nuts

Archief

Onder de naam Intens biedt Nuts nu ziekenfondsverzekeringen aan in combinatie met de aanvullende verzekeringen Intens brons, Intens zilver en Intens goud.

Nuts, het ziekenfonds voor Delta Lloyd en Ohra, biedt onder de noemer ‘Intens’ de ziekenfondsverzekering en het aanvullende pakket aan als één product. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat ziekenfondsverzekerden ook denken in termen van ‘een totale verzekering’. Dit komt, volgens Nuts, doordat zij (afgezien van de procentuele premie) elke maand aan hun ziekenfonds één bedrag betalen voor de nominale ziekenfondspremie en de aanvullende verzekering. Bovendien kan met de typering ‘Intens’ het woord ‘ziekenfonds’ worden omzeild, hetgeen volgens Nuts veel verzekerden plezierig vinden. Het is volgens Nuts niet de bedoeling de naam Nuts op den duur te gaan vervangen door de naam Intens.
Nuts bood tot nu toe aanvullende verzekeringen aan onder de labels Delta Lloyd en Ohra. Het label Ohra staat op de polis als die tot stand is gekomen via direct-writing en (hetgeen minder vaak voorkomt) het label Delta Lloyd staat op de polis als die tot stand is gekomen via het intermediair. De introductie van het merk ‘Intens’ verandert aan deze situatie niets. Naast dit merk staat op de polis ook het label Nuts of Delta Lloyd. Op de ziekenfondsverzekering komt zowel de naam Nuts als de naam ‘Intens’ voor, en dit geldt ook voor de Bodycard, het verzekeringsbewijs dat ook recht geeft op bepaalde aanbiedingen (zoals reizen en toegang tot een tentoonstelling).
Aanvullende pakketten
De aanvullende verzekering van de Intens brons, Intens zilver en Intens goud zijn uitgebreider dan de huidige dekkingen. Verbeteringen zijn onder meer: een uitbreiding van de buitenlanddekking, ruimere preventiedekking (onder meer sportmedisch adviescentrum, cursussen voor hartpatiënten, korting op fitnesscursus), een uitbreiding op de dekking voor bevalling en kraamzorg, een uitbreiding van cosmetische behandelingen, en verhaalsrechtsbijstand.
De premies blijven voor dit jaar gelijk (respectievelijk ( 6,95, ( 11,86 en ( 21,50), maar zullen volgend jaar worden opgetrokken. De nieuwe premies zijn nog niet bekend. Begin volgend jaar worden alle huidige aanvullende verzekeringen omgezet naar de Intens-dekkingen.
Een Intens-pakket kan worden uitgebreid met de vijf bestaande Tanden-Gaaf-polissen. Ook hiervan zijn de dekkingen uitgebreid met onder meer vergoeding voor mondhygiënist en met de mogelijkheid om techniekkosten wel of niet mee te verzekeren. Ook voor deze dekkingen worden begin volgend jaar nieuwe premies ingevoerd.

Reageer op dit artikel