nieuws

Integratie AXA-portefeuille bij Avéro in volle gang

Archief

De integratie van de ziektekostenportefeuille van AXA bij Avéro Achmea, waarvan op 1 december de officiële overdracht plaatsvond, verloopt voorspoedig.

“Het is een ambitieus traject”, zegt Harry Kiewiet, directeur Schade en Zorg van Avéro, “want AXA heeft 200.000 ziektekostenverzekerden en wij 90.000.” De proeffase is achter de rug. Deze week is Avéro begonnen met de integratie van de portefeuille. De naam AXA verdwijnt daarbij, maar de producten worden niet geharmoniseerd. Kiewiet: “In verband met de nieuwe zorgverzekeringen vinden we dat de moeite niet meer”.
Volgende week verhuizen tachtig medewerkers van het AXA-gebouw in Utrecht naar het Achmea-gebouw in Amsterdam. “Het gaat hier om vrijwel alle medewerkers die direct bij de AXA-portefeuille zijn betrokken. Een deel van hen is nog afkomstig van de destijds door AXA overgenomen VZVZ-portefeuille die in Amsterdam was gevestigd en heeft geen bezwaar weer in Amsterdam te werken. Voor dertig medewerkers die niet direct bij de AXA-portefeuille zijn betrokken, zoeken wij ander werk.”
AXA-topman Jan van den Berg (links) wenst Maarten Dijkshoorn (Achmea) succes met de overgedragen portefeuille.

Reageer op dit artikel