nieuws

Inreon lanceert catastrofeverzekering

Archief

Inreon, het internetplatform voor de herverzekeringsbranche, heeft een catastrofeverzekering (CAT) gelanceerd.

CAT is het eerste herverzekeringsproduct dat Inreon aanbiedt. Het moet de gebruikers van Inreon tijd en kosten besparen op het gebied van uitbrengen van offertes, responsetijden, managementrapportages et cetera.
Het CAT-product is beschikbaar in zestien Europese landen. Transacties kunnen geplaatst worden voor één verzekerde som (single layers) of voor meerdere verzekerde sommen (multiple layers). Op het Inreon-platform kan door middel van dialoogboxen onderhandeld worden door de partners.
Volgens directievoorzitter Rob Bredahl leent het CAT-product zich bij uitstek voor het handelen via een elektronisch platform vanwege de standaardisatie van het product. “Vooral de terroristische aanslagen in de VS maken het efficiënter kunnen herverzekeren van catastroferisico’s noodzakelijk.”

Reageer op dit artikel