nieuws

Inkoopcombinatie Licent maakt forse groei door

Archief

De regionale inkoopcombinatie Licent in Hengelo (Ov) heeft vorig jaar de grens van e 27 mln premieomzet doorbroken, een groei van bijna 20%. De inkoopcombinatie groeit dit jaar naar achttien aangesloten kantoren.

Licent ontstond in 2000 uit de krachtenbundeling van negen lokale assurantiekantoren in de Achterhoek en Twente. De inmiddels veertien deelnemende kantoren zijn mede-eigenaar van de holding Licent Oost (acht medewerkers), waaronder ook het volmachtbedrijf Licent Assuradeuren valt. “Dit jaar zullen er vier assurantiekantoren bij komen, onder meer in het Gelderse Hengelo en Hellendoorn. Nieuwe deelnemers betalen een entreebedrag van e 12.500 voor elke e 500 volmachtpremie”, licht directeur Ton de Zoeten toe. Licent biedt de deelnemers enkele faciliteiten, zoals elektronische acceptatie, polisopmaak en schadebehandeling.
De regionale inkoopcombinatie boekte vorig jaar een premieomzet uit verzekeringen van e 27,0 (22,5) mln, waarvan e 9,0 (7,5) mln premie via het volmachtkanaal. Licent heeft inmiddels volmachten van Amev, Avéro Achmea, Das Rechtsbijstand, Delta Lloyd, Europeesche, Generali, Hooge Huys en Woudsend. De nieuwe hypotheekproductie van Licent beliep vorig jaar e 45 mln. De provisie uit de provinciale bemiddeling in verzekeringen en hypotheken beliep vorig jaar e 4,8 mln. Inclusief de tekencommissie uit het volmachtkanaal kwam de provisieomzet van Licent vorig jaar uit op e 5,6 mln.
De medewerkers van Licent in het nieuwe kantoorpand waarin het plafond nog moet worden aangebracht, staand v.l.n.r.: Ton de Zoeten, Marian ter Maat, Ank Spekreijse, Marian Bannink en Carlos Velthof, en zittend v.l.n.r.: Karin Hilderink en Rina Nijhuis.

Reageer op dit artikel