nieuws

ING investeert in seniorenmarkt

Archief

ING gaat via Seculife samenwerken met senioren huisvestingsorganisatie Woonzorg Nederland. Het gaat om het aanbieden van servicepaketten.

Het bedrijf Seculife biedt een pakket seniorendiensten met onder meer persoonlijk alarm, zorgbemiddeling, klussen in huis en maaltijdservice. Ongeveer 10.000 mensen maken hiervan gebruik. ING startte in 1999 in ons land met Seculife, een joint venture met Seculife International, die op genoemd gebied marktleider is in Israël en onder meer ook gevestigd is in de VS en Japan. Seculife gaat nu samenwerken met Woonzorg Nederland, een woningbouwcorporatie voor ouderen die naast verzorgingstehuizen 26.000 zelfstandige woningen beheert. De bewoners van deze zelfstandige woningen krijgen de diensten van Seculife aangeboden.
In verband met de samenwerking hebben ING en Seculife International hun 50%-belang in Seculife omgezet in een belang van 40% respectievelijk 20% en heeft Woonzorg Nederland een belang genomen van 40%.
ING-woordvoerder Peter de Jong zegt dat genoemde dienstverlening past in de rol van “een ING die in toenemende mate meer wil zijn dan een verzekeraar”. Daarbij wordt vooral gedacht aan de seniorenmarkt. “Begin vorig jaar waren er in ons land 3,7 miljoen 55-plussers. In 2030 zullen dat er 5,7 miljoen zijn. Bijna een verdubbeling dus.” Het is dan ook de bedoeling dat de diensten van Seculife op termijn worden gekoppeld aan de diverse verzekeringslabels.

Reageer op dit artikel