nieuws

IG&H ontslaat tien adviseurs

Archief

Adviesbureaus die verzekeraars en banken als klant hebben, maken moeilijke tijden door. IG&H (Woerden)heeft tien van de 130 adviseurs ontslagen en ook bij IT-adviesbedrijven vallen klappen. “Veel klanten zijn bezig het aantal externen drastisch te verminderen. Dat treft ons ook en heeft tot gevolg gehad dat we tien adviseurs moesten ontslaan”, vertelt IG&H-directeur Kees van der Geer. Hij ziet nog geen tekenen van herstel. “Ik kan niet spontaan een bank of verzekeraar noemen, die op dit moment niet een strak kostenmanagement doorvoert. Veel projecten worden uitgesteld of afgeblazen. Maar processen met fundamentele verbeteringen zullen hoe dan ook een keer doorgang vinden. Het is alleen moeilijk in te schatten wanneer.”

Automatiseerders
Niet alleen bij IG&H vallen er klappen. Veel (IT)adviesbedrijven ondervinden de gevolgen van de slechte economie. Zo vroeg automatiseerder CMG het collectief ontslag aan van ruim honderd werknemers.
Ook bij Cap Gemini Ernst & Young is de slechte economie merkbaar. Over het aantal mensen dat niet op een project werkzaam is, doet het bedrijf geen uitspraken. “We zien wel dat het over de gehele linie slechter gaat. Sectoren die het hardst getroffen worden, zijn de financiële sector en de telecomsector. Het klopt dat bedrijven het eerst snijden in de externe kosten. En dat merken wij. Wij geloven er echter heilig in dat de markt zal aantrekken. We weten alleen niet wanneer.”
Bij PinkRoccade Finance moeten vijftig adviseurs vertrekken. Als argument wordt aangevoerd, zeggen de vakbonden, dat bestaande IT-projecten worden stopgezet en lopende contracten worden beëindigd. Dit zorgt voor een toenemend aantal bankzitters (medewerkers zonder werk die wel worden doorbetaald).
Het ICT-bedrijf Ordina anticipeerde vorig jaar al op de marktontwikkelingen. Er werd een reorganisatie doorgevoerd, waarbij 250 werknemers hun baan verloren.

Reageer op dit artikel