nieuws

IFC Groep koopt zich uit bij Scaramea (Achmea)

Archief

De in assurantieland actieve IFC Groep heeft zich losgemaakt van Scaramea, de vooral in internettoepassingen gespecialiseerde onderneming waarin Achmea een meerderheidsbelang van 83,5% heeft.

De management buy-out van IFC volgde kort na de aankondiging van de Achmea-groep, dat zij per direct verdere financiering van Scaramea zou staken. “De markt voor e-commerce wordt gekenmerkt door ongunstige omstandigheden, waardoor er voor onafhankelijke aanbieders als Scaramea op deze markt weinige positieve vooruitzichten bestaan”, zo motiveerde Achmea haar besluit.
De circa tachtig medewerkers tellende IFC Groep ontwikkelt integrale IT-oplossingen voor financiële dienstverleners en biedt ook op de consument gerichte software en internetapplicaties aan. Bekende producten en diensten van IFC zijn Diagnose, Polisbank, Wildbaan en de op verzekeringen toegespitste vergelijkingssite MrFinch.
De directie van IFC wordt gevormd door Marinus Jacometti, Guus Landheer en Harry Kah. De aandelen van de groep zijn in handen van genoemde drie personen en enkele andere managers binnen IFC.
Een andere dochter van Scaramea die nu verzelfstandigd is, is het internetbedrijf Clockwork. De directie van Clockwork wordt gevormd door haar oorspronkelijke oprichters Menno de Jong, Paul Mol en Bernhard van Oranje.

Reageer op dit artikel