nieuws

IBB lanceert nieuw concept voor financiële planning

Archief

Het Tilburgse bedrijf Instituut Budget Beheer (IBB) heeft een nieuw concept voor financiële planning op de markt gebracht. Het Budget Beheer Plan is een programma waarmee het intermediair de financiële situatie van klanten in kaart kan brengen en advies kan geven.

IBB is een zusterbedrijf van PakketPolis Kollektief Assuradeuren, een volmachtbedrijf en servicebureau op het gebied van schadeverzekeringen voor het intermediair met zo’n 35 aangesloten kantoren. Pakketpolis Kollektief is in 1993 opgericht door Rob de Haan en Johan Vermeer, die via de holding PKA Beheer ook eigenaar zijn van IBB. Inmiddels werken zo’n vijftien kantoren samen met IBB.
Rolf van der Beek, commercieel directeur: “De activiteiten van het intermediair verschuiven van productverkoop naar financiële planning. Nu richt het intermediair zich nog te veel op de hogere inkomensgroepen, maar ook de lagere inkomens hebben behoefte aan een overzicht van de financiële situatie. Daarvoor hebben wij software ontwikkeld waarmee de tussenpersoon kan zien welke voorzieningen er nodig zijn. De keuze is daarbij aan de klant. Als deze alleen een hypotheek wil sluiten, dan kan dat. Het Budget Beheer Plan geeft dan wel aan of dat budgettair gezien de juiste beslissing is.”
De bestaande en gewenste situatie kunnen worden getoetst aan referentiebudgetten van het Nibud. Het plan bestaat uit zeven modules, waaronder wonen, sparen, beleggen, lijfrente en pensioen, waarvoor één rekening wordt geopend. De klant betaalt voor het Budget Beheer Plan e 5 per maand. Heeft de klant al producten lopen of wil hij een product sluiten bij een maatschappij die niet met IBB samenwerkt, dan betaalt hij voor het beheer van deze ‘externe modules’ e 3 per maand. “Wij hebben afspraken met in totaal tien werkmaatschappijen van ING, Fortis en Avéro Achmea. Daar komen geen nieuwe bij, behalve wanneer één van de huidige partners kwalitatief niet meer voldoet”, aldus Van der Beek.
IBB verzorgt voor de tussenpersoon de administratie. Naast de software kan verder gebruik worden gemaakt van commerciële en inhoudelijke training. In ruil daarvoor neemt IBB 10 tot 15% van de provisie voor zijn rekening.

Reageer op dit artikel