nieuws

HypothekenPoint rond met geldverstrekkers

Archief

HypothekenPoint, de inkooporganisatie van PensioenPoint (24 franchisekantoren) die in het voorjaar van start ging, heeft inmiddels met acht geldverstrekkers een overeenkomst gesloten.

De partijen waar HypothekenPoint zaken mee doet, zijn: Amev, Argenta (via Welke), BLG, Bouwfonds, Hooge Huys, Hypotrust, NN en Postbank. “Daar blijft het voorlopig bij; de spreiding van de geldverstrekkers is zo optimaal”, zegt directeur Jan van der Meer.
HypothekenPoint richt zich in eerste instantie alleen op gezamenlijke inkoop, maar wil op termijn de deelnemers onder meer een centrale administratie aanbieden én diensten zoals reclame en promotie. “In totaal hebben de kantoren sinds de start in het voorjaar voor f 50 mln aan hypotheken gesloten. Daar zijn we dik tevreden mee”, aldus Van der Meer.
De pensioenadviesketen ziet de nieuwe hypotheekpoot overigens niet als een hoofdactiviteit: doelstelling is via cross-selling meer productie binnen te halen. Alleen PensioenPoint-kantoren kunnen zich bij de formule aansluiten.

Reageer op dit artikel