nieuws

Horizon Vermogenshypotheek Xtensive benut overwaarde

Archief

Xtensive, de holding van SNS Reaal Invest waar Koophuis, Hypotheek Adviescentrum en Aefin onder vallen, heeft de Horizon Vermogenshypotheek op de markt gezet; een beleggingshypotheek die de overwaarde van een huis benut.

De nieuwe hypotheek, exclusief voor de deelnemers van Xtensive, is ontwikkeld in samenwerking met vermogensbeheerder Palladyne. Het vermogen kan wereldwijd belegd worden op basis van het profiel van de klant. Met een zogeheten inleggarantie kan het belegde vermogen geheel of gedeeltelijk veiliggesteld worden. De spil van de hypotheek is een mutatierekening, die de klant bij elke bank kan openen.
De verzekeraars zijn Hooge Huys en Delta Lloyd en Cardif. Geldverstrekker is BLG, maar volgens woordvoerder Carla Leeuwerink lopen er nog gesprekken met andere partijen. “Er kunnen dus nog partijen bijkomen.”
“De Horizon Vermogenshypotheek is een uitstekende oplossing voor mensen met eigen vermogen of overwaarde uit de eigen woning”, aldus Xtensive. De organisatie wil de hypotheek op termijn uitbreiden met een aantal opties: zoals lijfrente, en financiële planning.
De afgelopen maanden is de Horizon-adviessoftware uitvoerig getest. “Alle voorwaarden en tarieven van de betrokken partijen zijn hierin verwerkt en een uitgewerkt advies, overzichten en aanvraagformulieren worden automatisch aangemaakt.”. Binnenkort start Xtensive een DM-actie voor het intermediair. Ook verschijnt er een consumentenbrochure.

Reageer op dit artikel