nieuws

Hoogeveen krijgt kosten Koninginnedag niet vergoed

Archief

Het afblazen van Koninginnedag-festiviteiten in Hoogeveen wegens de MKZ-crisis betekent ook een financiële strop voor de gemeente, omdat haar annuleringsverzekeraar Univé de kosten niet vergoed.

Voor het organiseren van festiviteiten op Koninginnedag 2001 in het kader van het bezoek van Koningin Beatrix had de gemeente Hoogeveen een annuleringsverzekering gesloten bij Univé. De brutopremie bedroeg ( 4.000.
De MKZ-crisis maakte het bezoek onmogelijk, zodat veel festiviteiten niet doorgingen. De organisatiekosten beliepen circa een kwart miljoen gulden, waarvan ( 150.000 voor organisatie, drukwerk, advertenties, verzekeringen en afkoop van leveranciers. De hoogte van de schadepost is niet door de gemeente bekend gemaakt, maar loopt vrijwel zeker in de tienduizenden guldens.
Univé zegt volgens de Drentsche Courant de schadeclaim “zorgvuldig te hebben bekeken”, maar dat de verzekeringsdekking niet voorziet in het afblazen van evenementen vanwege een besluit van de regering.

Reageer op dit artikel