nieuws

Hooge Huys verplaatst deel van activiteiten

Archief

Een deel van de activiteiten van Hooge Huys (SNS Reaal Groep) in Amsterdam wordt verplaatst naar Alkmaar en Zoetermeer. Doel van deze operatie, die voor ongeveer tachtig mensen gevolgen heeft, is het “optimaliseren van de kwaliteit van de dienstverlening”.

De leven- en hypothekenorganisatie van de verzekeraar zal in Alkmaar geconcentreerd worden. Dit betekent dat het onderdeel Leven MKB naar Alkmaar verhuist. Dit betreft vijftig werknemers. Het collectief levenbedrijf blijft in Utrecht gehuisvest.
Het Schadebedrijf zal zijn activiteiten in Zoetermeer concentreren. Dit betekent dat Schade MKB zich voegt bij het particuliere schadebedrijf in Zoetermeer. Dit heeft gevolgen voor dertig medewerkers.
Op het kantoor in Amsterdam blijven ongeveer honderd mensen werken. Dit betreft vooral ondersteunende afdelingen zoals ICT en juridische zaken.
Vakbond De Unie is bij monde van bestuurder Wim Brouwer bijzonder ongelukkig met de situatie. “Het lijkt op paniekvoetbal. Wij hebben dan ook aan de directie van SNS Reaal gevraagd met een onderbouwing te komen voor al deze ‘hap-snap’ activiteiten. Er moeten mensen van Den Bosch naar Utrecht, van Utrecht naar Amsterdam en van Amsterdam weer naar Alkmaar en Zoetermeer. Het is aan het personeel niet meer uit te leggen.”
Directiestructuur
De directiestructuur van Hooge Huys is ook gewijzigd. Er is in de nieuwe situatie sprake van één hoofddirectie, waarbij de leden functionele verantwoordelijkheid dragen. De hoofddirectie gaat bestaan uit Cor van de Bos (voorzitter en ad-interim Verkoop), Rien Hinssen (vice-voorzitter en tevens voorzitter van SNS Bank), Jan Boven (productmanagement), Albert Bakker (Operations) en Nico Jongerius (Informatietechnologie).

Reageer op dit artikel