nieuws

Hooge Huys stopt verkoop van ziektekostenpolissen

Archief

SNS Reaal ziet niets meer in de verkoop door werkmaatschappij Hooge Huys van individuele ziektekostenpolissen. Het betreffende contract met risicodrager Geové RZG is beëindigd.

“Wij willen ons focussen op pensioen, leven, hypotheken en vermogensbeheer”, zegt woordvoerder Marcel Evertse. “Individuele ziektekostenpolissen horen derhalve niet langer in het plaatje.” Het gaat om ongeveer tweehonderd polissen. Geové RZG (Amicon) heeft inmiddels de verzekerden meegedeeld dat zij hun polis (per begin dit jaar) ongewijzigd kunnen voortzetten. Het contract met Geové RZG liep begin 2001 af, maar werd nog een jaar gerekt, omdat SNS Reaal nog niet had besloten hoe het verder moest.
Met het oog op employee-benefitspakketten vindt SNS Reaal de collectieve ziektekostenverzekeringen wél in het plaatje passen. In 2000 sloot Reaal Bedrijven Arbeidsvoorwaarden hiervoor een contract met NVS (DKV Nederland). SNS Reaal heeft echter tot nu toe niet of nauwelijks collectiviteiten gesloten. “We zijn wel van plan daarvoor actiever te gaan werven”, zegt Evertse. De ziektekostencontracten kunnen overigens niet worden gecombineerd met ziekteverzuimcontracten, want vorig jaar stootte SNS Reaal de verzuimportefeuilles af aan Achmea en Interpolis.

Reageer op dit artikel