nieuws

Hooge Huys sluit zich aan bij Meeting Point

Archief

Hooge Huys (SNS Reaal) haakt aan bij Meeting Point, het internetinitiatief voor autoverzekeringen van Amev, Delta lloyd en Stad Rotterdam.

“We sluiten pas aan met onze systemen als de huidige proef is afgelopen. Dat zal pas in het voorjaar zijn. Maar dan bieden we ook de mutatiemogelijkheid op de autoverzekering”, zegt Hooge Huys-directeur Nico Jongerius.
Voorlopig is Delta Lloyd de eerste verzekeraar binnen dit initiatief die de mutatiemogelijkheid voor elkaar heeft. Binnenkort is ook Stad Rotterdam zo ver.
“De ervaring is dat tussenpersonen enthousiast reageren en aangeven dat het een veelbelovend initiatief is”, vertelt Leon van Riet, directeur programmamanagement en e-business-services van Delta Lloyd. “Het enthousiasme van de tussenpersonen betreft vooral de efficiency en de foutloosheid van het systeem, plus de snelle bevestiging en ontvangst van de polis met bijlage.” “Maar”, voegt hij eraan toe, “er is nog niet veel transactieverkeer geweest in verband met de gebruiksonvriendelijkheid van het systeem. Het was lastig om mee te werken. Inmiddels is er een nieuwe versie getest, waar we vooral gesleuteld hebben aan deze gebruiksonvriendelijkheid. We hebben nu een prototype dat aansluit bij de wensen van de tussenpersonen die meedoen in de proef. Verder is het vergelijkingsprogramma Rolls geïntegreerd in het systeem. De mutatiemogelijkheid is toegevoegd. Dus daar gaan we nu eerst ervaring mee opdoen.”
Directievoorzitter Jos Baeten van Stad Rotterdam: “In januari staan we voor de keuze hoe we verder gaan met Meeting Point. Een mogelijkheid is dat we gaan uitrollen naar de complete markt voor autoverzekeringen. Een andere mogelijkheid is dat we in de breedte doorgaan met de pilot. Dat betekent dat we er andere producten aan gaan toevoegen.”

Reageer op dit artikel