nieuws

Hooge Huys krijgt op z’n kop van de RVD

Archief

Heel alert haakte Hooge Huys (SNS Reaal) vorige week donderdag in op het komende vertrek van Wim Kok als premier en als partijleider. Paginagroot werd het echtpaar Kok afgebeeld in vier landelijke dagbladen. Met de kopregel ‘Rust nodig?’ verwees de maatschappij naar haar campagne voor goede oudedagsvoorzieningen.

Maar in Den Haag waren ze niet zo blij met de actie van Hooge Huys. De directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst, Eef Brouwers, belde hoogstpersoonlijk met de raad van bestuur van SNS Reaal. Het zonder toestemming gebruik maken van portretten voor commerciële doeleinden is onrechtmatig, zo hield Brouwers een SNS-bestuurder voor. Of het daarbij gaat om individuele burgers of om bij het grote publiek bekende figuren, maakt helemaal niet uit.
Brouwers verlangde van SNS Reaal de (op schrift te bevestigen) toezegging dat dit ten aanzien van het Koninklijk Huis en regeringsfunctionarissen niet meer zal gebeuren. Die toezegging werd gedaan, aldus Brouwers.
Voor Hooge Huys was de inhaak-buit al lang en breed binnen: ’s avonds wapperde de advertentie ook nog her en der op televisie. Overigens zou Kok zelf weinig moeite hebben gehad met het onrechtmatig gebruik van zijn ‘knusse’ portret.
De bewuste advertentie van Hooge Huys.

Reageer op dit artikel