nieuws

Hooge Huys komt met Navigatie Hypotheek

Archief

Hooge Huys heeft de Navigatie Hypotheek gelanceerd: een hybride hypotheek waarbij jaarlijks wordt gecontroleerd of de vermogensopbouw nog volgens planning verloopt. Afhankelijk daarvan kan de premie worden aangepast en kan worden geswitcht van beleggen naar sparen.

De hypothecaire lening is bij het nieuwe product gekoppeld aan een verzekering, waarvan de premie kan worden gespaard of belegd in een van de beleggingsfondsen van Hooge Huys. Voor het beleggingsdeel heeft de klant keuze uit twaalf beleggingsfondsen die horen bij het ParticipatiePlan van Hooge Huys. Een combinatie van sparen en beleggen is ook mogelijk. Arbeidsongeschiktheids- en overlijdensrisico kunnen worden meeverzekerd. De overlijdensrisicoverzekering biedt premiekorting voor niet-rokers.
Pensioenmonitor
De klant kan tussentijds overstappen naar een ander fonds of switchen van beleggen naar sparen. De volgens Hooge Huys unieke ‘premiemonitor’ houdt jaarlijks in de gaten of de vermogensopbouw op koers ligt. Indien gewenst kan dan alsnog worden gekozen voor een volledige spaarhypotheek. De rente die de klant ontvangt over het kapitaal op de spaarrekening, is gelijk aan de hypotheekrente.
“De premiemonitor is een instrument in onze systemen dat kijkt naar de stand van de vermogensopbouw en doorrekent naar het doelkapitaal”, zegt communicatieadviseur Berna Hazenbroek. “Afhankelijk van hoe de stand van zaken is, volgt een advies aan de klant.” Dat advies wordt jaarlijks in een brief gegeven.
De klant kan er ook voor kiezen automatisch de premie te laten verhogen wanneer de fondsen waarin belegd wordt, te weinig geld opbrengen. “Het is mogelijk om frequenter een brief te sturen, maar omdat we praten over een looptijd van dertig jaar, is dat niet zinvol”, aldus Hazenbroek. De brief met het overzicht kan rechtstreeks aan de klant worden gestuurd, maar ook via de tussenpersoon. “Dat laten wij aan de tussenpersoon over. Die kan de brief gebruiken als contactmoment, zodat de financiële situatie van de klant doorgenomen kan worden. Maar de meeste tussenpersonen kiezen daar niet voor; daarvoor hebben ze te weinig tijd.”
Actieperiode
De hypotheek is eind vorige maand in de markt gezet. Iedereen die in de eerste drie maanden (tot eind januari) een offerte aanvraagt, ontvangt een gratis cd-rompakket met de titels Wonen en Klussen. Verder wordt de marktintroductie ondersteund met een radiocommercial en printadvertentie in diverse magazines.
Het intermediair maakt kans op een bonus. Hazenbroek: “De eerste 75 offertes die tijdens de actieperiode worden aangevraagd, leveren elk # 500 op voor de tussenpersoon. Daarvoor hoeft dus geen hypotheek gesloten te worden, het gaat alleen om de offerteaanvraag”.
Snelle aanvragers worden beloond met een cd-rompakket.

Reageer op dit artikel