nieuws

Hooge Huys jaagt WA-premie omhoog

Archief

Hooge Huys (SNS Reaal) heeft begin deze maand de WA-premie voor personenauto’s met 15% verhoogd.

Redenen voor de forse stijging zijn de verhogingen van de btw, de wettelijke rente, de stijging van de uurlonen en de invoering van de milieutoeslag bij reparatiebedrijven. De (beperkt-)casco-premies zijn gelijk gebleven. De aangepaste tarieven gelden voor nieuwe verzekeringen en mutaties vanaf 1 september. Voor de bestaande verzekeringen gaat de stijging in per eerstvolgende premievervaldag.
De tweede gezinsauto wordt nu bij Hooge Huys, net als bij inmiddels de meeste andere verzekeraars, in dezelfde B/M-trede ingeschaald als de eerste gezinsauto.
Hooge Huys had de WA-premies voor het laatst in 1999 verhoogd. Grote autoverzekeraars als Centraal Beheer en Interpolis zien in de door HH aangevoerde kostenstijging geen aanleiding om dit jaar nog de premies te verhogen. Sinds vorig jaar hebben van de grootste tien autoverzekeraars alleen Nationale-Nederlanden (7%), Delta Lloyd (5%) en Royal (7%) de WA-premie verhoogd.

Reageer op dit artikel