nieuws

Honderd RVS-adviseurs fiscaal onvoldoende geschoold

Archief

Maar liefst een op de tien adviseurs van verzekeraar RVS is onvoldoende op de hoogte van het nieuwe belastingplan. De ING-dochter probeert hen via individuele begeleiding op het gewenste niveau te krijgen.

RVS startte afgelopen zomer een ambitieus opleidingstraject voor de 1.100 loondienstagenten. “Als er één moment is waarop RVS zijn persoonlijke benadering inhoud kan geven, dan is het dit wel”, zo motiveerde directeur Floris Elias het initiatief toen. In september deden zo’n duizend adviseurs examen; langdurig zieken en adviseurs in opleiding hebben de opleiding niet gevolgd.
Van de examenkandidaten slaagde 88%. Door de gezakten is inmiddels een herexamen afgelegd, waardoor het totale slagingspercentage op 90% is gebracht. Dat betekent dat ongeveer honderd RVS-adviseurs nog over onvoldoende fiscale kennis beschikken. Zij mogen vooralsnog geen klanten adviseren over levenproducten? “Niet als het te gecompliceerd wordt”, moet RVS-woordvoerder Jaap van Dorp erkennen.
RVS heeft persoonlijke opleidingsplannen gemaakt voor de gezakten. “We hebben de verwachting dat een groot deel hierdoor alsnog slaagt”, aldus Van Dorp. Over eventuele vervolgacties bij mislukking zegt RVS nog niet te hebben nagedacht.
De RVS-adviseur is op fiscaal gebied iets minder smart.

Reageer op dit artikel