nieuws

Hebben verzekeraars een hekel aan Christmas Parties?

Archief

Hebben verzekeraars een hekel aan Christmas Parties?

Verzekeraars moeten welhaast een hekel hebben aan Christmas Parties: uitbundige bedrijfsfeestjes op de laatste werkdag voor Kerst. Tenminste, afgaande op een onderzoek van de Britse zorgverzekeraar Norwich Union Healthcare. Overmatig alcoholgebruik op de in Engeland populaire Christmas Party zorgt ervoor dat na de Kerstdagen liefst twee miljoen Britse werknemers zich ziek melden. Volgens Norwich Union voor het gehele bedrijfsleven een kostenpost van e 175 mln.
Volgens het onderzoek is een gemiddelde mannelijke bezoeker van een Britse Christmas Party goed voor vijf halve liters pils (of elf glazen wijn), terwijl de vrouwen gemiddeld vijf glazen wijn achterover mikken. Een kwart van de bezoekers drinkt meer dan elf glazen wijn. De gevolgen zijn direct merkbaar: 59% van de ondervraagden heeft wel eens een collega zien overgeven tijdens een Christmas Party. Verder zijn compleet ontaarde toespraken geen uitzondering en wil er ook nog wel eens een bh of ander ondergoed door de zaal vliegen.
Dat alcohol vrijpostig gedrag bevordert, ondervinden vooral de chefs. Tien procent van de werknemers vraagt tijdens een Christmas Party om loonsverhoging. Eén op de zes zegt zijn baas eens flink de waarheid, maar dat heeft een keerzijde: 6% van de ondervraagden heeft wel eens meegemaakt dat een collega tijdens het kerstfeest werd ontslagen. De Christmas Party kent verder een romantische kant: één op de tien begint er een nieuwe relatie, één op de 25 houdt er zelfs een huwelijk aan over.
Worden er soortgelijke partijtjes gehouden in het Nederlandse assurantieland? Mail het ons: redactie@amweb.nl, onder vermelding van Christmas Party.
Speciale filmvoorstelling assurantiethriller Claim
De Rotterdamse Assurantie Beurs Commissie (RABC) houdt op 21 januari (19.30 uur) een speciale voorstelling van de internationale speelfilm Claim, die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Charles den Tex. De voorstelling heeft plaats in het Oude Luxor Theater aan de Kruisweg in Rotterdam.
In de assurantiethriller wordt de hoofdrol gespeeld door de ambitieuze schade-expert Ellen Brachman, gespeeld door actrice Louise Lombard (bekend van de tv-serie House of Elliot), die een onderzoek instelt naar de toedracht van een voor de Argentijnse kust gezonken schip met lading. De film is begin oktober 2000 deels opgenomen in de Rotterdamse assurantiebeurs. Daarbij was een figurantenrol weggelegd voor een aantal bestuursleden van de RABC, te weten Wim Dees, Kees Krijgsman, Aad Meijburg en Dirk Richters.
Verzekeringsbedrijven kunnen voor hun relaties en/of personeel kaarten bestellen voor dit speciale arrangement (film plus ‘afterparty’ met een hapje en een drankje). De kosten bedragen e 27,50 per persoon. Voor het reserveren van kaarten kan men zich wenden tot RABC-secretaresse mevrouw H. Braber, tel. 010-405.32.66, e-mail: H.Braber@nibesvv.nl.
Verlengen
“Beste baas, ik wil nu met pensioen omdat ik mijn pensioen alleen aan de voorkant kan verlengen.” Dat is één van de tien winnende inzendingen van de pensioenwedstrijd die Centraal Beheer november vorig jaar hield. In totaal reageerden bijna 18.000 mensen op de ludieke pensioenactie. Je kon bij die wedstrijd drie maanden betaald verlof winnen.
Ada verhaalt
Enkele praktijkgevallen uit de nieuwjaarsbrief van de afscheid nemende assurantiemakelaar Ada Rietberg: “Volgens de taxatie van de expert zal de schade tussen de 250.000 en een kwart miljoen bedragen”; “Ik dacht dat het raam openstond. Het was echter gesloten, hetgeen ik pas bemerkte toen ik mijn hoofd naar buiten stak”; “Wie mijn portemonnee gestolen heeft kan ik niet zeggen, aangezien er van mijn familie niemand in de buurt was”; Intussen is het loopgips van mijn arm verwijderd”; “Toen stond de kerstboom plotseling in lichterlaaie. De vlammen sloegen over op de gordijnen. Mijn man kon echter niet helpen blussen, daar hij als een bezetene op zoek was naar de polis van de inboedelverzekering”.

Reageer op dit artikel